Valse start voor Rekken in nieuwe seizoen

Sportclub Rekken heeft in de eerste wedstrijd na de zomerstop direct averij opgelopen. Op eigen veld was Erix met 1-3 te sterk. Stan Nijhuis zette de Rekkenaren voor rust op voorsprong maar ondanks een flink aantal mogelijkheden lukte het de thuisploeg niet om verder uit te lopen. Dit kwam ze in de slotfase duur te staan.

Na een uitstekende voorbereiding was het gevoel aan Rekkense zijde goed. De wedstrijd tegen Erix werd beschouwd als een uitstekende graadmeter aangezien het één van de ploegen is die naar verwachting bovenin mee zal doen. Vanaf de aftrap was Rekken voetballend gezien de bovenliggende partij hoewel het spel behoorlijk onrustig was en er niet heel lekker gecombineerd werd. Kansen waren er vooral voor de thuisploeg en zij kwamen dan ook op voorsprong: Stan Nijhuis rondde netjes af op aangeven van Jesse Holkenborg. Nog voor rust kreeg Rekken meerdere kansen om de voorsprong uit te bouwen maar de score bleef onveranderd. Dit wedstrijdbeeld hield aan tot minuut 75 toen Erix met een snelle counteraanval toesloeg en de stand gelijk trok. Niet veel later kopten ze ook de 1-2 tegen de touwen en met nog enkele minuten te gaan nam Rekken nóg meer risico. Dit leidde uiteindelijk tot een derde goal voor de bezoekers die de eindstand daarmee op 1-3 bepaalden.